Doorgaan naar de inhoud
Opleidingsscholen

MBO Amersfoort

Als Opleidingsschool leren en leiden wij op in de verbinding van theorie en de (beroeps)praktijk. Ons uitgangspunt is triple loop leren voor alle betrokkenen van de opleidingsschool, waarbij er sprake is van een continue uitwisseling, afstemming en co-creatie tussen de drie werelden van het mbo, de lerarenopleiding en de (onderwijs)bedrijven.

‘Kundig, verbindend, ondernemend, onderzoekend.’

Opleidingsschool MBO Amersfoort stimuleert het leren van mbo- docenten binnen de vier perspectieven van het ons beroepsbeeld, namelijk liefde voor:

  1. het leren van studenten;
  2. het vormgeven van eigentijds, toekomstgericht onderwijs;
  3. het leren van en met collega’s;
  4. de organisatie en kwaliteit van onderwijs.

Onze docent blijft zich mede ontwikkelen door de merkwaarden van MBO Amersfoort: hij is kundig, verbindend en ondernemend. Opleidingsschool MBO Amersfoort voegt daar een vierde waarde aan toe: onderzoekend.

Partnerschap

Sinds juni 2023 is MBO Amersfoort een erkende Opleidingsschool! MBO Amersfoort / Samen voor MBO in Praktijk is een samenwerkingsverband tussen MBO Amersfoort, Instituut Archimedes van de Hogeschool Utrecht en Hogeschool Windesheim voor het opleiden en begeleiden van aankomende mbo-docenten.

Naar de website van Opleidingsschool MBO Amersfoort.

Contact

Wij vertellen je graag meer over Samen opleiden op Opleidingsschool MBO Amersfoort. Wil je informatie over werkplekleren? Neem dan contact op met het praktijkbureau.

Projectleider
Johanna Klein

jaki@mboamersfoort.nl
06-21887186

Relatiebeheerder
Anja Busse
a.busse@windesheim.nl
088-4698784

Generieke studiematerialen

Iedere Opleidingsschool gebruikt zijn eigen studiematerialen en handleidingen. Studenten vinden die in hun digitale leeromgeving. De generieke studiematerialen voor Werkplekleren en Onderzoekend vermogen vind je via deze links: