Doorgaan naar de inhoud
Opleidingsscholen

Noordermarke

logo noordermarke

Binnen Opleidingsschool Noordermarke werken we met werkveld en instituut samen aan de duurzame ontwikkeling van goede, gelukkige en vakbekwame docenten. Zij leren, inspireren en motiveren hun leerlingen om hun plek te vinden in een inclusieve samenleving, waarin ieder individu gelijke rechten en kansen heeft om actief mee te doen.  

‘Wij leiden je op tot de beste docent die jij kunt zijn.’

Ons speelveld

Als metafoor gebruikt Opleidingsschool Noordermarke het speelveld: hier mag de student dingen uitproberen, oefenen en fouten maken. Elk jaar speelt de student een ronde in het speelveld. Iedere ronde bestaat uit acht stappen. Bij het speelveld hoort ook een kaartspel dat zichtbaar en bespreekbaar maakt hoe we werken binnen Noordermarke. Lees meer over het speelveld op onze website.

Drie pijlers

Ons docentbeeld hebben we samengevat in drie pijlers: nieuwsgierigheid, beweging en samenspel. We bespreken en delen met alle betrokkenen wat die pijlers voor ieder van ons betekenen, zodat ze breed gedragen worden. Kenmerkend is verder dat we willen dat onze studenten zich breed oriënteren op het beroep van leraar. Daarbij vinden we de ontmoeting erg belangrijk: in bijvoorbeeld onderwijscafés, themabijeenkomsten en de dagstart en dagafsluitingen in ons eerstejaars BOS-traject.

Partnerschap

Sinds juni 2023 is Noordermarke een erkende Opleidingsschool! Noordermarke is een partnerschap tussen Carmelcollege Emmen, Esdal College, CS Vincent van Gogh in Assen en Beilen, Linde College Wolvega, SG Eekeringe Steenwijk, RSG Tromp Meesters Steenwijk, Roelof van Echten College Hoogeveen, CSG  dingstede Meppel, De Nieuwe Veste Coevorden en Hardenberg, Hogeschool Windesheim, de Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool Groningen.

Meer weten?

Meer informatie over deze Opleidingsschool lees je op de website van Noordermarke.

Contact

Wij vertellen je graag meer over Samen opleiden op Noordermarke. Wil je informatie over werkplekleren? Neem dan contact op met het praktijkbureau.

Foto van projectleider Ellen van Opzeeland

Projectleider
Ellen van Opzeeland
evanopzeeland@eekeringe.nl

Foto van relatiebeheerder Joris van Hamersveld

Relatiebeheerder
Joris van Hamersveld
j.vanhamersveld@windesheim.nl

Relatiebeheerder
Heleen Vellekoop
ah.vellekoop@windesheim.nl

Generieke studiematerialen

Iedere Opleidingsschool gebruikt zijn eigen studiematerialen en handleidingen. Studenten vinden die in hun digitale leeromgeving. De generieke studiematerialen voor Werkplekleren en Onderzoekend vermogen vind je via deze links: