Doorgaan naar de inhoud
Opleidingsscholen

OSZ

De missie en visie van Opleidingsschool Zwolle zijn gebaseerd op de Golden Circle van Simon Sinek, waarin je nadenkt over het waarom, hoe en wat van hetgeen je onderneemt. Die vragen hebben we gekoppeld aan de afkorting van ons partnerschap: OSZ. De O staat voor opleiding en ontwikkeling van aankomende docenten, de S voor het samen opleiden en de Z voor de zorg voor een passende begeleiding.

Vanuit strategisch oogpunt is het werken met een opleidingsschool in de regio Zwolle een belangrijk middel om op lange termijn zelf te kunnen voorzien in voldoende en goed opgeleid gekwalificeerd personeel (‘eigen kweekvijver’).

‘Binnen ons partnerschap vinden studenten een gemêleerd onderwijsaanbod.’

Partnerschap

Opleidingsschool Zwolle is een samenwerkingsverband tussen hogeschool Windesheim en 17 vo-scholen: Agnietencollege (Nieuwleusen, Wezep, Zwartsluis) Meandercollege Zwolle, Morgen College, Vechtdalcollege (Hardenberg, Dedemsvaart, Ommen), Thorbecke Scholengemeenschap (locaties Van Heesweg, Russenweg), Thomas a Kempiscollege, Talentstad Zwolle, JenaXL, Ichthuscollege (Kampen, Dronten), CSE Zwolle, Carolus Clusius College Zwolle.

Om studenten een nog rijker beeld van het totale onderwijsveld te bieden, werken we sinds een paar jaar bovendien nauw samen met twee mbo-opleidingsscholen (ROC Landstede en Deltion College) binnen de stad Zwolle.

Lees meer over deze opleidingsschool op de website van het Platform Samen Opleiden & Professionaliseren.

Contact

Wij vertellen je graag meer over Samen opleiden op Opleidingsschool Zwolle. Wil je informatie over werkplekleren? Neem dan contact op met het praktijkbureau.

Voorzitter
Geert Koers
gkoers@meandercollege.nl

Relatiebeheerder
Erwin Haandrikman
e.haandrikman@windesheim.nl

Generieke studiematerialen

Iedere Opleidingsschool gebruikt zijn eigen studiematerialen en handleidingen. Studenten vinden die in hun digitale leeromgeving. De generieke studiematerialen voor Werkplekleren en Onderzoekend vermogen vind je via deze links: