Doorgaan naar de inhoud
15 maart 2024

2LW Ontwikkeldag + PSO op dinsdag 9 april 2024

Alle collega’s van de Tweedegraads Lerarenopleidingen Windesheim (2LW) en de Opleidingsscholen werken op dinsdag 9 april weer samen aan de ontwikkeling van het opleidingscurriculum. ’s Ochtends focussen we op de invoering van de nieuwe generieke leerlijn: wie doet wat, waar, waarom, en vooral: wanneer en hoe? ’s Middags zijn er twee kalibratiesessies, over Werkplekleren en het Eindwerk Onderzoekend vermogen (TOOL en DOEL). Ook het PSO-overleg van 9 april is onderdeel van deze Ontwikkeldag.

De Ontwikkeldag vindt plaats in De Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle.

Programma

8.30 uur: Inloop met koffie, thee en lekkers
9.00 uur: Welkom en opening
9.10 uur: Inleiding – Nieuw scenario invoering generieke leerlijn
9.45 uur: Gespreksronde 1 (zie hieronder)
10.45 uur: Pauze
11.00 uur: Gespreksronde 2 (zie hieronder)
12.00 uur: Terugkoppeling groepen
12.15 uur: Lunch
13.00 uur: Kalibreren – Werkplekleren en Eindwerk Onderzoekend vermogen
14.30 uur: Pauze
15:00 uur: PSO of zelfstandig/in eigen teams werken
16.30 uur: Napraten en borrel

Naar het aanmeldformulier

 

Toelichting ochtendprogramma

Na de inleiding over invoering van de nieuwe generieke leerlijn gaan we met elkaar in twee rondes in groepen in gesprek:

  • Doelgroepen: hoe zorgen we ervoor dat de Opleidingsschool ook een passend programma heeft voor de niet-reguliere voltijdstudent? Denk aan de zij-instromer, de deeltijdstudent of de student in de kopopleiding. het is van belang hierover na te denken omdat onze instroom per 2025 zal verschuiven: we krijgen vanaf dan te maken met een demografische dip waardoor er minder mbo-/havo-instroom zal zijn, terwijl de LLO-doelgroep groeit.
  • Begeleiden en afronden: in dit gesprek gaat het over het begeleiden van studenten bij grotere onderwijseenheden en het toetsen en afronden hiervan.
  • Leeruitkomsten: we gaan samen nog eens kritisch in gesprek over de formulering van leeruitkomsten.

Toelichting middagprogramma

Kalibratiesessie Werkplekleren

Tijdens deze sessie gaan we dieper in op het aantonen van het reflecterend vermogen van de student, als onderdeel van de brede professionele basis (taakgebied F). We bespreken een door de student geschreven beschouwing over de brede professionele basis. Daarbij onderzoeken we aan de hand van bewijslast hoe de student zijn of haar reflecterend vermogen toont.

Kalibratiesessie Eindwerk Onderzoekend vermogen

Tijdens deze sessie focussen we op voorbeelden van het eindonderzoek (TOOL en DOEL) aan de hand van het beoordelingsformulier. We bespreken de mate waarin het eindniveau bereikt wordt en we behandelen vragen hierover. Ook is er aan het eind van de sessie ruimte om met elkaar te sparren over de vorm van het eindonderzoek in leerjaar 2024/2025.

PSO-overleg
  • Welkom​ + mededelingen​
  • Werken met persona’s aan de hand van het beroepsbeeld (Margo Zuidberg)​
  • Hoe geven we vorm aan PSO in 2024/2025?

Meld je aan

We horen graag of je aanwezig bent en welke sessie(s) je ’s middags wilt volgen.

Naar het aanmeldformulier

Delen

Voorgestelde berichten