Doorgaan naar de inhoud
31 augustus 2023

Eerstejaarsstudenten maken kennis met de BLG

Welke vaardigheden heb je nodig als leraar in het voortgezet en middelbaar onderwijs? Hoe bereikbaar moet je zijn voor je studenten? Welke onderwijsstijlen spreken je aan? Hoe zorg je ervoor dat je geen masker opzet voor de klas, maar echt jezelf bent? Hoe gaat werkplekleren op een Opleidingsschool precies in zijn werk?

350 eerstejaars voltijdstudenten maakten vandaag kennis met de Brede Leergemeenschap van hun lerarenopleiding. Met een interactief programma gaven docenten, schoolopleiders en studenten de nieuwe aankomende leraren een voorproefje van wat zij de komende jaren in de Brede Leergemeenschap gaan leren. Met presentaties-met-mooie-pijltjes, theater en quizjes stoomden zij de nieuwe studenten klaar voor de BLG-start.

Speciale gast was Roy Helmerhorst. Roy is docent Aardrijkskunde en bekend van zijn online Aardrijkskunde Kennisclips. In een interactieve Q&A vroegen de studenten Roy het hemd van het lijf. Hoe doe je dat, jezelf blijven voor de klas? Hoe houd je orde? Hoe blijf je in contact met je leerlingen? Hoe houd je hun aandacht vast? Het leverde een mooi en openhartig gesprek over docent zijn op.

Hieronder een visuele indruk van de ochtend.

We wensen de nieuwe eerstejaarsstudenten veel succes en plezier toe op hun weg naar docentschap!

Delen

Voorgestelde berichten