Doorgaan naar de inhoud
Opleidingsscholen

&wij

Docenten in opleiding maken bij &wij kennis met veel verschillende onderwijsconcepten en -visies. Zij oriënteren zich op leren in zowel het primair onderwijs, 10-14-onderwijs en het voortgezet onderwijs.

‘Alleen ga je sneller, samen kom je verder.’

Waarderend perspectief

&wij werkt vanuit de positieve psychologie en het waarderend perspectief. Dit is een manier van kijken naar ontwikkeling die uitgaat van wat er al aanwezig is in het systeem. Het uitgangspunt is: waardeer wat is. Iedereen heeft krachten, successen, talenten en kiemen. Daar bouwen we op voort met vragen zoals: Waar ben je van nature goed in? Waar ben je trots op? Wanneer lukt het? Hoe kan je leren van je successen?

Drie pijlers

Het beroepsbeeld van Opleidingsschool &wij kent drie pijlers:

  • Pijler ‘Relaties opbouwen’
    Goede onderlinge relaties tussen betrokkenen (docent/leerkracht/student/leerling etc.) brengt ons tot leren en ontwikkelen. Die basisregel van de pedagogiek kenmerkt dit partnerschap: we doen het samen. We leren van en met elkaar; zo ontwikkelen we.
  • Pijler ‘Eigenaarschap tonen’
    Iedereen heeft anderen nodig om goed te kunnen functioneren. Dat betekent dat je verantwoordelijkheid neemt voor jezelf en voor de ander. Je gelooft in de kracht van samen.
  • Pijler ‘Maatwerk leveren’
    We bieden een onderwijsaanbod waarmee het optimale bereikt kan worden in leerlingen, studenten en docenten, op zo’n manier dat iedereen het best tot zijn recht komt.

Partnerschap

De partners in Opleidingsschool &wij zijn Expeditie 0-18 Zwolle, Kindercampus Triomundo, Onderwijsroute 10-14, Onderwijsroute Mens& en &jij, Capellen Campus, De Capellenborg (Wijhe), Zeven Linden College (Dedemsvaart), Van Kinsbergen College (Elburg), De Ambelt, De Twijn, Gymnasium Celeanum en de lerarenopleidingen van Windesheim.

Ook interessant

Openbaar Onderwijs Zwolle en de lerarenopleidingen van Windesheim werken sinds het voorjaar van 2022 samen in dit partnerschap om leraren-in-opleiding in de school op te leiden tot gedreven, startbekwame docenten. Het ministerie van OCW heeft Opleidingsschool &wij* op 1 december 2022 de status van aspirant Opleidingsschool toegekend. Dat betekent dat &wij de komende vier jaar een tegemoetkoming ontvangt om zich te ontwikkelen tot volwaardige Opleidingsschool. Lees het nieuwsbericht

* Opleidingsschool &wij heeft de tegemoetkoming toegekend gekregen onder de naam/werktitel De Expeditie. Om verwarring met samenwerkend partner Expeditie 0-18 te voorkomen, is de naam van de Opleidingsschool nu veranderd in &wij.

Contact

Wij vertellen je graag meer over Samen opleiden op Opleidingsschool &wij. Wil je informatie over werkplekleren? Neem dan contact op met het praktijkbureau.

Projectleider
Jeroen Vogel
j.vogel@ooz.nl

Relatiebeheerder
Sanne Koetsier
s.koetsier@windesheim.nl

Generieke studiematerialen

Iedere Opleidingsschool gebruikt zijn eigen studiematerialen en handleidingen. Studenten vinden die in hun digitale leeromgeving. De generieke studiematerialen voor Werkplekleren en Onderzoekend vermogen vind je via deze links: