Doorgaan naar de inhoud
11 april 2023

Terugblik Droomproject

Met meer dan 400 studenten en opleiders van de tweedegraads lerarenopleidingen droomden we op dinsdag 11 april hardop over het mooiste onderwijs voor de toekomst. Voor onszelf, voor de ander en voor de wereld. In zelfgebouwde droomcafés deelden we onze toekomstdromen met elkaar.

De dag in 3 minuten

Bouwen en dromen

Onder leiding van expeditieleiders Ton en René van MeYouWeDo bouwden we 35 droomcafés van bamboestokken. In de cafés ontmoetten we elkaar en gingen we met elkaar in gesprek:

 

Toekomstdromen

Aan het einde van de dag verzamelden we honderden toekomstdromen. De studenten nemen die mee in het vervolg van hun opleiding.

 

Bigger than us

In de bioscoop keken we samen de indrukwekkende en inspirerende documentaire ‘Bigger than us‘. De film volgt 7 jonge mensen die zich met hart en ziel inzetten voor een betere wereld. En met resultaat! Na de film gingen we in gesprek met regisseur Dorothee Martin en met Mohamad Al Jounde, die in Libanon een school voor Syrische vluchtelingen bouwde.

 

BLG-projectweek

Het Droomproject is onderdeel van de tweede BLG-projectweek. Op 11, 12 en 13 april 2023 volgen alle eerste- en tweedejaarsstudenten een interactief programma met workshops, lezingen en voorstellingen die aansluiten bij onderwerpen en thema’s binnen de brede leergemeenschap, zoals burgerschap, leefstijl, diversiteit en inclusie. De activiteiten in de projectweek dragen bij aan het zelfonderzoek van de studenten naar hun waarden en normen ten aanzien van goed onderwijs. Wat voor docent ben ik en wat voor onderwijs wil ik geven?

Delen

Voorgestelde berichten